Promocje
Ekspres do kawy Miele CM 6360 Obsidian Black
Ekspres do kawy Miele CM 6360 Obsidian Black

5 299,00 zł

Cena regularna: 7 759,00 zł

Najniższa cena: 5 399,00 zł
szt.
Ekspres do kawy Miele Silver Edition CM 6160
Ekspres do kawy Miele Silver Edition CM 6160

5 399,00 zł

Cena regularna: 6 559,00 zł

Najniższa cena: 5 499,00 zł
szt.
Ekspres do kawy Miele CM 5510 Silence
Ekspres do kawy Miele CM 5510 Silence

3 599,00 zł

Cena regularna: 5 299,00 zł

Najniższa cena: 3 699,00 zł
szt.
Ekspres do zabudowy Electrolux KBC85T
Ekspres do zabudowy Electrolux KBC85T

8 499,00 zł

Cena regularna: 17 899,99 zł

Najniższa cena: 8 599,00 zł
szt.
Ekspres do zabudowy Electrolux KBC85X
Ekspres do zabudowy Electrolux KBC85X

8 499,00 zł

Cena regularna: 15 499,99 zł

Najniższa cena: 8 499,00 zł
szt.
Produkt dnia
Ekspres Jura S8 Piano Black (EA)
Ekspres Jura S8 Piano Black (EA)

7 699,00 zł

szt.
Ekspres Jura J8 Piano Black (EA)
Ekspres Jura J8 Piano Black (EA)

8 499,00 zł

szt.
System odwróconej osmozy Aquaphor RO-202s
System odwróconej osmozy Aquaphor RO-202s

2 499,00 zł

szt.
Ekspres Jura J8 Piano White (EA)
Ekspres Jura J8 Piano White (EA)

8 499,00 zł

szt.
Ekspres Jura S8 Moonlight Silver (EA)
Ekspres Jura S8 Moonlight Silver (EA)

7 699,00 zł

szt.
Ekspres Jura J8 Midnight Silver (EA)
Ekspres Jura J8 Midnight Silver (EA)

8 499,00 zł

szt.
Ekspres Jura Z10 Diamond White (EA)
Ekspres Jura Z10 Diamond White (EA)

10 999,00 zł

szt.
Ekspres Jura E8 Piano Black (EB)
Ekspres Jura E8 Piano Black (EB)

5 499,00 zł

szt.
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Przepisy kawowe

 

Adam’s Vanilla Dream

Składniki (na 1 osobę)

  • 100 ml kawy
  • 20 ml syropu „Zielone jabłuszko”
  • 10 ml syropu waniliowego
  • 4 kostki lodu

Przygotowanie

  • Przyrządź kawę bezpośrednio w shakerze.
  • Dodaj obydwa syropy i kostki lodu.
  • Wstrząsaj w shakerze przez około 20 sekund.
  • Wlej zmieszane składniki do dekoracyjnej szklanki.

Amarettolini

   

Składniki (na 1 osobę)

  • 50 ml espresso
  • 10 ml amaretto
  • 10 ml syropu amaretto
  • 1,5 łyżeczki tłustej śmietanki
  • 5 kostek lodu

Przygotowanie

  • Zmieszaj ze sobą w shakerze likier Amaretto, syrop Amaretto, śmietankę i kostki lodu.
  • Przyrządź espresso i pozwól mu spływać bezpośrednio po kostkach lodu w shakerze.
  • Potrząsaj shakerem przez kilka sekund.
  • Wlej specjał kawowy do kieliszka do martini i podaj gościom.

Amore mio

   

Składniki (na 1 osobę)

  • 45 ml espresso
  • 150 ml mleka
  • 40 ml syropu Amaretto
  • płynny sos czekoladowy

Przygotowanie

  • Nalej na dno dekoracyjnego kieliszka płynny sos czekoladowy.
  • Przyrządź piankę mleczną w osobnym naczyniu, zmieszaj z syropem Amaretto i powoli wlej do kieliszka.
  • Przyrządź świeże espresso w osobnym naczyniu i wlej je ostrożnie przez piankę mleczną do kieliszka.

Bananito

   

Składniki (na 1 osobę)

  • 40 ml espresso
  • 5 ml likieru bananowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 1/2 łyżeczki czekolady w proszku (Caotina)
  • świeże mleko

Przygotowanie

  • Wlej likier bananowy do dekoracyjnej szklanki.
  • Przyrządź dwie porcje ciepłej pianki mlecznej, ubijając każdą przez 10 sekund.
  • Podczas przyrządzania pianki mlecznej podnieś pokrywę z urządzenia do spieniania mleka i dodaj czekoladę w proszku do pierwszej porcji, a miód – do drugiej porcji.
  • Wlej do szklanki piankę z miodem, a po niej piankę z czekoladą.
  • Przyrządź dzbanuszek espresso.
  • Następnie ostrożnie wlej espresso do szklanki za pomocą łyżki, aby uzyskać piękne warstwy.

Blue Cool

   

Składniki (na 1 osobę)

  • 45 ml mocnego espresso
  • Curaçao (z alkoholem) albo syrop Blue Curaçao
  • lemoniada cytrynowa
  • kostki lodu

Przygotowanie

  • Napełnij szklankę do long drinków po brzegi kostkami lodu.
  • Następnie wlej lemoniadę, aż szklanka będzie wypełniona w około dwóch trzecich.
  • Wlej do szklanki 10 ml Curaçao (zawierającego alkohol) lub syropu Blue Curaçao.
  • W osobnym naczyniu zaparz espresso, dodając do niego 45 ml wody.
  • Wlej do szklanki gorące, świeżo zaparzone espresso z kostką lodu.
  • Uważaj, aby nie zmieszać espresso z resztą płynu. Wtedy powstaną bardzo dekoracyjne warstwy w szklance.
 

C-52

   

Składniki (na 1 osobę)

  • 25 ml ristretto
  • 10 ml syropu cukrowego
  • 20 ml Baileys
  • 10 ml wysokoprocentowego rumu

Przygotowanie

  • Wlej Baileys do niewielkiej żaroodpornej szklanki.
  • Przygotuj w osobnym naczyniu ristretto i osłódź je syropem cukrowym, dokładnie wymieszaj.
  • Następnie przelej ostrożnie osłodzone ristretto do szklanki, tak aby powstała osobna warstwa, staraj się nie dopuścić do zmieszania warstw.
  • Powoli wlej rum łyżeczką po ściance kielicha, tak aby powstała kolejna warstwa.
Cafe con coco

Składniki (na 1 osobę)

  • 30 ml espresso
  • 100 ml mleka
  • 15 ml syropu kokosowego
  • mleko skondensowane
  • płynny sos czekoladowy

Przygotowanie

  • Do kieliszka koktajlowego wlej trochę płynnego sosu czekoladowego.
  • Polej sos czekoladowy odrobiną mleka skondensowanego.
  • Przygotuj piankę mleczną i dokładnie wymieszaj z nią syrop kokosowy.
  • Napełnij szklankę w 2/3 pianką mleczną.
  • Przyrządź espresso w małym dzbanuszku i zalej je powoli pianką mleczną.

Café crème

Składniki (na 1 osobę)

  • 100 ml kawy
  • śmietanka do kawy

Przygotowanie

  • Umieść filiżankę pod wylewką kawy.
  • Przygotuj kawę programując ilość wody na 100 ml.

Café Exotica

Składniki (dla 4 osób)

  • 2 espresso po 45 ml
  • 30 ml syropu z mango
  • 20 ml przecieru truskawkowego (do przybrania)
  • odrobina soku z cytryny
  • 5 kostek lodu

Przygotowanie

  • Dodaj do shakera syrop z mango, puree truskawkowe, sok z cytryny i kostki lodu.
  • Przyrządź 2 espresso i pozwól im spływać bezpośrednio po kostkach lodu do shakera.
  • Mieszaj całość przez kilka sekund, aby napój nieco się spienił.

Caffè Limone

Składniki (dla 2 osób)

  • 2 espresso (każde po 40 ml kawy)
  • 1 łyżeczka pasty cytrynowej
  • 50ml mleka

Przygotowanie

  • Przyrządź porcję pianki mlecznej.
  • Wymieszaj pastę cytrynową z pianką mleczną.
  • Ustaw szklankę do espresso pod wylewką kawy i przyrządź espresso.
  • Dodaj piankę mleczną.

Canadian Dream

Składniki (na 1 osobę)

  • 40 ml espresso
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 40 ml gazowanej wody mineralnej
  • 40 ml klarownego soku jabłkowego
  • 4 kostki lodu

Przygotowanie

  • Weź małą szklankę do latte macchiato i wypełnij ją kostkami lodu.
  • Dodaj syrop klonowy. Dodaj wodę mineralną i sok jabłkowy.
  • Ustaw szklankę pod wylewką kawy i przyrządź w niej espresso.

Cappuccino

   

Składniki (na 1 osobę)

  • 50 ml espresso
  • mleko i pianka mleczna
  • sos czekoladowy

Przygotowanie

  • Doskonałe proporcje cappuccino to 1/3 espresso, 1/3 gorącego mleka i 1/3 mlecznej pianki.
  • Przygotuj cappuccino.

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony

Sklep internetowy Shoper.pl