Klasyka: Hot Brew
Intensywne espresso i kawa parzona na gorąco: ekspres ENA 5 doskonale przygotowuje oba rodzaje kawy. Aby idealnie podkreślić zniuansowany profil espresso, wykorzystuje Proces Ekstrakcji Pulsacyjnej P.E.P.®. Optymalizuje to czas ekstrakcji i uwalnia więcej substancji aromatycznych ze świeżo mielonych ziaren: na espresso o wyjątkowej jakości, jak w kawiarni. Kawa uzyskuje swój wykwintny i charakterystyczny smak w standardowym procesie parzenia. Możesz łatwo dostosować oba specjały do swoich indywidualnych preferencji smakowych.
Coś szczególnego: Cold Brew
ENA 5 otwiera również modny świat specjałów kawowych ekstrahowanych na zimno. Przygotowuje Cold Brew za naciśnięciem jednego przycisku dzięki Cold Extraction Process. W procesie ekstrakcji na zimno w ekspresie zimna woda przepływa przez świeżo mieloną kawę w wolnym, pulsacyjnym tempie i, zgodnie z metodą espresso, pod wysokim ciśnieniem. Pozwala to na rozwinięcie typowych owocowych smaków energetyzującego i popularnego Cold Brew.
Nowy świat przyjemności: Light Brew
JURA przedstawia innowacyjny Light Extraction Process i prezentuje go w ENA 5. Light Brew jest parzony w temperaturze ok. 60°C i przygotowywany z mniejszej ilości kawy niż klasyczny Hot Brew. Skutkuje to zupełnie nowym i unikalnym profilem smakowym, który Light Brew oferuje w dobrze stonowanej i gotowej do picia formie. Koneserzy cenią Light Brew za lekki i zwiewny smak oraz łagodny aromat.